Op maandagavond 17 mei organiseren we in samenwerking met eCoBuren een digitale bewonersbijeenkomst in de vorm van een webinar over een plan voor drijvende zonnepanelen op plas De Molenkampen in Beusichem. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Middle section

Al een aantal jaar werken onze dochteronderneming K3Delta en Geldersch Landschap & Kasteelen aan de realisatie van ‘De Molenkampen’, een gebied aan de Beusichemse Broeksteeg ten zuiden van Beusichem. Hier realiseren we een nieuw natuurgebied in aansluiting op natuurgebied De Regulieren. De zandwinning is de drager van deze ontwikkeling. In samenwerking met de lokale energie coöperatie eCoBuren en met Vattenfall willen wij graag zonne-energie op het water aan het gebied toevoegen, met een afgewogen inpassing voor wat betreft natuur en landschap.

Duurzame uitdaging

Duurzame energie is een grote maatschappelijke uitdaging, ook in de gemeente Buren. De gemeente staat voor de uitdaging om de komende jaren een flink aantal megawatt aan duurzame energie te realiseren. Samen met eCoBuren en Vattenfall zien wij een goede mogelijkheid om een drijvend zonnepark op de Molenkampen te ontwikkelen. Daarbij combineren we zonne-energie én natuurontwikkeling.

Digitale bijeenkomst

De bijeenkomst op 17 mei start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De bijeenkomst is met name bedoeld voor omwonenden van De Molenkampen en de inwoners/ondernemers van Beusichem en Zoelmond. Ben je geïnteresseerd, maar woon je niet in Beusichem of Zoelmond? Ook overige geïnteresseerden uit de gemeente Buren zijn van harte welkom. Tijdens de digitale bijeenkomst op 17 mei praten wij je bij over de stappen die er tot nu toe zijn gezet en de keuzes die daarbij zijn gemaakt. Daarbij nodigen wij je uit om mee te denken over de mogelijkheden om in dit duurzame energieproject te participeren.

Wethouder Pieter Neven van de gemeente Buren gaat in op nut en noodzaak van duurzame energie in de gemeente Buren. Ook licht hij toe hoe het gemeentelijke traject er voor dit project uitziet. Vattenfall geeft uitleg over de techniek achter het drijvende zonnepanelenveld en adviesbureau Eelerwoude vertelt over de ecologische aspecten van zonne-energie op het water.

Deelnemen

Je kunt je aanmelden via ww.ecoburen.nl/molenkampen. Tijdens de bijeenkomst kun je via een chatfunctie vragen stellen. We beantwoorden zoveel mogelijk vragen live in de uitzending (tijdens de webinar). 

De webinar wordt opgenomen en zal kort na 17 mei terug te zien zijn op deze website en de website van eCoBuren. 

Contact

Heb je vooraf al vragen? Neem dan contact op met Evert Obdeijn van eCoBuren via info@ecoburen.nl of Marloes Sprong-Ariëns van K3 via m.ariens@k3.nl.