Duurzame energie

In 2050 moet de energievoorziening in Nederland klimaatneutraal zijn. Een flinke uitdaging die we bij K3 graag beetpakken door nieuwe energie in het landschap de ruimte te geven.

paragraphs

Verder kijken

Daarbij kijken we niet alleen naar duurzame energie op het land, maar zeker ook op het water. Ons werkgebied bestaat voor een belangrijk deel uit water. En dat biedt mogelijkheden. Want door met het water samen te werken, is ook de ruimte op het water te gebruiken. Zo ontzien we vruchtbare landbouwgrond en gaan we zorgvuldig om met de beschikbare ruimte in Nederland. Maar we werken ook onder de grond; onze dochteronderneming BoutenGeotron legt aardwarmtelussen aan voor het duurzaam verwarmen én koelen van woningen en kantoren.

En gedragen projecten realiseren

Verduurzamen vraagt om een collectieve aanpak. We nemen alle processen die bij het realiseren van duurzame energieprojecten dan ook graag uit handen. Van een breed gedragen gebiedsontwikkelingsplan tot duurzame energie-initiatieven in het landschap de ruimte geven. Dat betekent dat we actief samenwerken met overheden, omwonenden, lokale specialisten en energiecoöperaties.

Zo werken we bijvoorbeeld ook samen met Vattenfall aan zonneparken op land en op water. Een deel van de energie die hier wordt opgewekt, gebruiken we voor onze eigen bedrijfsvoering.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

024 348 8800

info@k3.nl 

Bekijk projecten

Zonthermiepark Dorkwerd

In Groningen werken we aan een bijzonder project: we realiseren er samen met Novar, TVP Solar en WarmteStad het grootste zonthermiepark van Nederland.

Lingemeren

Samen met de omgeving, (natuur)organisaties en overheden ontwikkelen we de Lingemeren tot een waterrijk natuur- en recreatiegebied.
Havikerwaard-Zuid

Havikerwaard

In de Havikerwaard werken we aan een gebied waar natuurontwikkeling, hoogwaterveiligheid, landbouw en recreatie elkaar ontmoeten.
Bekijk alle projecten binnen 'Duurzame energie'
Naar projecten overzicht