Bij K3 zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega’s die willen meewerken aan de landschappen voor de toekomst.

Content Paragraphs

Werken in een veelzijdig bedrijf

Bij K3 werk je niet bij één bedrijf, maar bij zes tegelijk. We winnen zand, grind en klei, maar maken ook driedimensionale impressies van nieuwe landschappen. We bevrachten binnenvaartschepen en zijn tegelijk graag de ontzorgende regisseur bij het ontwikkelen van duurzame energie in het landschap. En we boren tot wel 200 meter de grond in, maar hebben ook 30 meter hoge zandwininstallaties.

Dus of je nou technisch onderlegd bent, liever nieuwe gebiedsontwikkelingsplannen bedenkt of uitvoert of juist enthousiast wordt van logistieke vraagstukken: je vindt het allemaal en meer bij K3.

Title
Onze vacatures

Text

Klik op de functietitel voor meer informatie.

Staat jouw droombaan er niet bij? Open sollicitaties zijn altijd welkom! Stuur daarvoor een mail naar Eline Glatz (HR Business Partner) via werkenbij@k3.nl. Of vul het open sollicitatieformulier in via de button. 

Stage lopen en afstuderen bij de K3 organisatie

Bij K3 vind je een diversiteit aan mensen en disciplines. Er is veel kennis en ervaring in huis, die we graag met jou delen. Maar we leren ook graag van jou. Heb je interesse om stage te komen lopen of een afstudeeropdracht te doen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Stuur daarvoor een e-mail naar Eline Glatz (HR Business Partner): werkenbij@k3.nl

In het filmpje vertelt Joris hoe hij zijn monteursstage ervaart bij de Lingemeren.

 

  Of lees het verhaal van Stijn die zijn afstudeerstage van zijn studie Logistics Management (HAN) bij Grondbank GMG deed.

  Maak kennis met onze collega's

  Wat vinden onze collega's van het werken bij de K3 organisatie? Lees hier hun verhalen en laat je inspireren. 

  René Nuij (walkapitein): “In mijn functie help ik de schipper met alles wat er bij de binnenvaart komt kijken: van veiligheid tot kwaliteit en van bemanning tot techniek. In mijn functie vind ik de combinatie van het buiten en op kantoor werken heel fijn. Rijnaarde is een leuk en dynamisch bedrijf. Er gebeurt altijd wel wat. Het team is open en eerlijk naar elkaar. Ik heb een vrije rol binnen het team en heb echt het gevoel dat ik onderdeel uitmaak van Rijnaarde, het voelt als thuis.”

  Lees hier het verhaal van René. 

  Bob Mekking (surveyor)"Geen dag is hetzelfde. Ik kom overal in Nederland en ook werk ik samen met collega’s door het hele bedrijf heen. Van Zand & Grind, Gebiedsontwikkeling tot Grondbank GMG. ’s Ochtends heb ik bijvoorbeeld een vergadering op kantoor en diezelfde middag sta ik met mijn poten in de klei. Bovendien vind ik het leuk dat ik allerlei verschillende metingen mag doen. Het is iedere keer anders. Ook is het leuk dat je veelal meerdere keren per jaar op dezelfde locatie werkt. Je ziet een landschap letterlijk veranderen."

  Lees hier het verhaal van Bob.

  Koen Akkerman (projectleider Gebiedsontwikkeling)"K3 is een fijn bedrijf waar je de ruimte krijgt. Voor mij is het belangrijk dat ik een goede achterban heb en ruimte om te schakelen als het gaat om de projecten. Dat geeft me een goed gevoel als ik met de omgeving in gesprek ga. Vanaf een eerste idee tot aan uitvoering, we doorlopen het hele proces. Dat is erg gaaf."

  Lees hier het verhaal van Koen.

  Bart Koenis (scheepsplanner)“Als scheepsplanner ben ik de schakel tussen de klant, de schepen en onze installaties. Klanten bestellen scheepsvrachten zand of grind. Het is mijn taak om te zorgen dat het juiste zand, in de juiste hoeveelheid, op het juiste tijdstip op de juiste plek ligt. Dat vergt veel overleg en gepuzzel. Dat maakt mijn werk zo leuk!"

  Lees hier het verhaal van Bart.

  Maud Arkesteijn (coördinator duurzaamheid): “In deze rol heb ik contact met collega’s door de hele organisatie. De verschillen tussen de ondernemingen zijn interessant. Ieder heeft een eigen dynamiek. En ik kan het erg waarderen dat mensen hier openlijk kritisch zijn. Zeker geen hakken in het zand, maar wel het gesprek aangaan.”

  Lees hier het verhaal van Maud.

  Kevin Tuenter (boorder/karteerder Delgromij): "Bij Delgromij ben ik gestart als boorder / karteerder. Tegenwoordig doe ik er ook landmeetwerk en tekenwerk bij. Het fijnste vind ik om veel buiten te zijn. Je voelt je daardoor vrij en krijgt ook veel vrijheid. Het werk is erg afwisselend. En verder is Delgromij gewoon een heel leuke en fijne club mensen om mee te werken. Iedereen heeft zijn eigen taken, maar we helpen elkaar waar het maar kan. Ook heb ik leuk contact met mensen van onze loonwerkers of aannemers."

  Lees hier het verhaal van Kevin.

  Carlo Zwaan (commercieel medewerker / acceptant Grondbank GMG): "In korte tijd heb ik veel geleerd. Ik werkte voorheen bij de bank en was vooral met geld aan het schuiven. Het ‘schuiven’ met grond past mij veel beter. Met ons werk zie je het landschap veranderen. Je laat iets moois achter. De vrijheid in je functie vind ik erg fijn. Ook is het leuk om contact te hebben met klanten. En de samenwerking met onze afdeling Gebiedsontwikkeling is erg interessant. Samen kijken we waar kansen liggen.”

  Lees hier het verhaal van Carlo.

  Bob Daanen (disponent Rijnaarde): “De scheepvaart is een mooie sector met veel dynamiek. Je bent continu aan het schakelen en bijsturen. Het leuke is dat je veel mensenkennis op doet. Mensen werken vol passie in dit vak. Ik besef maar al te goed dat het heel machtig is om te zien wat je aan het doen bent. Jij zit achter een scherm en er gebeuren immense dingen in een haven.”

  Lees hier het verhaal van Bob.

  Remko Peters (assistent boormeester BoutenGeotron)"Het leukste aan mijn werk is de combinatie van het werken met de bodem, de afwisseling en de vrijheid. Wat er zich afspeelt in de bodem vind ik enorm interessant. Het is iedere keer weer een verrassing wat je tegenkomt. De ene keer sta je op het land, de andere keer op het water."

  Lees hier het verhaal van Remko. 

  Tom Kluitman (hoofd ICT): “Wat mij trekt, is het familiegevoel. Het is een familiebedrijf en daarmee voel ik me verbonden. Ik heb het zien groeien. Door deze groei, de uitbreiding van het aantal ondernemingen bij de K3 organisatie, zie je tijdelijke cultuurverschillen. Het is voor mij een doel om eraan te werken om samen één K3 te zijn. Dat maakt het zo interessant."

  Lees hier het verhaal van Tom. 

  Monique Vernooij (verkoop binnendienst K3Delta)“Bij de verkoop binnendienst ondersteun ik de verkoop. Ik maak offertes en orders, en doe de verkoop van kleinere partijen. Het contact met collega’s en klanten is het leukst. Gezellig om de collega’s op de locaties ook te spreken. Dan hoor je ook hoe het daar reilt en zeilt. Er zijn eigenlijk geen dingen die ik niet leuk vind aan mijn werk. Ik doe het allemaal met plezier.”

  Lees hier het verhaal van Monique.

  Peter van Leeuwen (landmeter, autocadtekenaar en dronepiloot Delgromij): “Ik meet de hoeveelheden klei in. Dit is mijn hoofdtaak. Het gaat om een beginmeting en een meting op het einde. Zo weet je precies hoeveel kubieke meter klei er is gewonnen. Daarnaast zet ik kadastrale grenzen uit, meet ik terreinhoogtes en ben ik bezig met boringen. Het leukste aan mijn werk vind ik de vrijheid die ik heb. Ik kan zelf mijn dagindeling bepalen, als mijn werk maar klaar is. En het buitenwerken vind ik ook prettig."

  Lees hier het verhaal van Peter. 

  Gert Schoolen (projectleider Grondbank GMG): “Als je terugkijkt op gerealiseerde projecten dan ben ik enorm trots. Vooral omdat je het hele traject doorloopt: van het binnenhalen van een project tot de oplevering. Met het vertrouwen dat je in elkaar hebt, kun je samen de mooiste resultaten behalen. Dat vertrouwen krijg je door te doen wat je hebt afgesproken. Altijd naar tevredenheid van de klant.”

  Lees hier het verhaal van Gert.

  Mike Wissing (disponent Rijnaarde): “Eigenlijk is ons werk vrij simpel: je verzorgt transport over water, ladingen moeten van A naar B. Maar het kent veel variabelen en dat maakt het uitdagend. De scheepvaart is een dynamische wereld. Het mooie is dat ik helemaal niet uit een schippersgezin kom zoals vaak wel het geval is in deze sector.”

  Lees hier het verhaal van Mike. 

  Anton Franken (hoofd laboratorium K3Delta): “Samen met mijn directe collega Erik Janssen van de Laak die op het centrale lab te vinden is zorg ik voor de controles en analyses van het zand en grind dat we winnen en maken. Erik heeft zijn vaste werkplek in het lab terwijl ik altijd onderweg ben en de locaties bezoek. Zonder kwaliteit, geen verkoop zeg ik wel eens. Ik zie ons werk als iets essentieels in het hele proces. Onze afdeling levert niet direct iets op, maar we kunnen niet zonder."

  Lees hier het verhaal van Anton. 

  Mustapha Braij (voorman bronbemaling BoutenGeotron): “Ik ben er enorm trots op dat wij een bijdrage mogen leveren aan mooie projecten zoals de RijnlandRoute. Wij zijn ervoor om te zorgen dat ook anderen hun werk goed kunnen doen. Je wilt niet dat anderen op je moeten wachten. Voor mij staat er een nieuwe, grote klus te wachten in Zeeland. Als het goed is, kunnen we daar in september mee starten. Ik heb er zin in: een nieuwe omgeving en een nieuwe uitdaging.”

  Lees hier het verhaal van Mustapha. 

  Jildert Hijlkema (projectleider en ecoloog): “Een ecoloog kun je zien als een specialist op het gebied van flora en fauna. Hij onderzoekt de relatie tussen planten, dieren en de omgeving. Ik had op voorhand niet gedacht dat ik bij een bedrijf zou komen te werken dat veel bezig is met grondstoffenwinning. Je ziet wel sterk de raakvlakken en de projecten waar wij ecologisch voor meerwaarde zorgen. Bij K3 zit ik niet puur in de ecologie, maar ben ik bezig met een veelheid aan aspecten waar ecologie er één van is. Dat maakt het werk zo leuk, het is heel gevarieerd.”

  Lees hier het verhaal van Jildert. 

  Yvonne Kieft (projectsecretaris): “Onze afdeling gebiedsontwikkeling vormt de rode draad door de organisatie. We werken voor en met alle ondernemingen van de K3 organisatie. Als afdeling zijn we dus een spin in het web, en voor mijn functie geldt dat nog eens extra. Het regelen van de correspondentie tot vergunningaanvragen en van afspraken maken tot notuleren. Ik heb bijgehouden hoeveel afspraken we op onze afdeling gemiddeld maken in een week. Voor 12 collega’s zijn dat er zeker 50. Soms moeten afspraken worden verzet. Daar ligt de uitdaging om het voor elkaar te krijgen. En het mooie is dat het uiteindelijk bijna altijd lukt!”

  Lees hier het verhaal van Yvonne.

  Iwan Reerink (senior projectleider): “De verwantschap die ik van jongs af aan heb met rivieren en uiterwaarden staat ook in mijn werk centraal. Samenwerken met andere partijen maakt mijn werk zo leuk. Natuurlijk zijn er vaak tegengestelde belangen. Die tegengestelde belangen snap ik heel goed. Maar door met respect in gesprek te blijven kun je ook ogenschijnlijk tegengestelde belangen en wensen integreren in een plan waar alle partijen zich in kunnen vinden. Dat is het mooiste wat er is; van een bedreiging een kans maken.”

  Lees hier het verhaal van Iwan.