Samenwerken aan de landschappen voor de toekomst 

Samen met overheden, natuur- en milieuorganisaties, omwonenden en aannemers bedenken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo ontstaan waardevolle nieuwe ideeën. Bij K3 Gebiedsontwikkeling werken we in gezamenlijkheid aan projecten voor watermanagement, natuur en recreatie, duurzame energie, wonen en bedrijvigheid. 

Content Paragraphs

Grondstoffenwinning en hergebruik grond en baggerspecie

Deze projecten kunnen we realiseren door de winning van de bouwgrondstoffen: zand, grind en klei, en door hergebruik van grond en baggerspecie. Dit vormt de motor achter de gebiedsontwikkelingen.

De kracht van K3 Gebiedsontwikkeling

Bij K3 Gebiedsontwikkeling denken we soms net even anders. En zien we kansen en mogelijkheden als het net anders loopt dan we hadden gedacht. Onze kennis en ervaring helpt jouw project verder. 

  • Brede kennis van gebiedsontwikkeling van de eerste schets tot en met de oplevering.
  • Meerwaarde creëren voor de omgeving en inspelen op maatschappelijke behoeftes.
  • Een jong en ervaren team van kundige collega’s (rentmeesters, landschapsontwerpers, technisch tekenaars, grondbalansexperts, ecologen en juridische- en secretariële ondersteuning).
  • Meerdere specialisaties onder één dak op het gebied van winnen, verwerken en leveren van (bouw)grondstoffen, aangevuld met logistiek en boortechniek.
  • Een familiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring, waar ondernemen centraal staat.
  • Innovatief en gericht op een duurzame toekomst, met oog op onze impact op de leefomgeving.
  • Een bekende naam in gebiedsontwikkelingsprojecten waar natuur, recreatie, hoogwaterveiligheid, landbouw, duurzame energie, wonen en werken worden gecombineerd met grondstoffenwinning.
  • Met onze gebiedsontwikkelingen leveren we door de winning van grondstoffen een belangrijke bijdrage aan de bouwopgave in Nederland.
  • Het juiste en snelste pad weten te bewandelen in de ‘wereld’ van onderzoeken, procedures en vergunningen.
  • Beschikbaarheid grondposities door verwerving en samenwerking.
  • Oplevering, beheer en/of doorontwikkeling.
  • Omdenken en kansen zien.

Bovendien zijn we ISO-gecertificeerd voor het ontwikkelen van gebieden. De ISO 9001 certificering is dé norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Daarmee laten we zien dat we een betrouwbare partner zijn en onze bedrijfsprocessen uitstekend op orde hebben. Klanttevredenheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Daar werken we continu aan. Bekijk hier het certificaat. 

Images

Voor volgende generaties

Als familiebedrijf zien we het als onze verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor volgende generaties. Onze ambitie is om met ons werk oplossingen te bieden voor een breed scala aan maatschappelijke uitdagingen. Door gezamenlijk nieuwe ideeën voor het landschap te bedenken én uit te voeren. Zodat de huidige en volgende generaties goed kunnen leven, wonen en werken.

Gebiedsontwikkeling voor diverse doeleinden

Onze kennis, ondernemersgeest en vooral de verbinding zetten we in om ontwikkelingen mogelijk te maken, zoals: 

Ontwikkeling van nieuwe natuur of uitbreiding van natuurgebieden

Met het winnen van zand, grind en klei en het verwerken van grond ontwikkelen we gebieden tot waardevolle gebieden waar de natuur de ruimte krijgt. Natuurontwikkeling is en blijft nodig. Samen met overheden en milieu- en natuurorganisaties veranderen we de landkaart van Nederland. Zo ontstaat steeds meer aaneengesloten natuur. Goed voor de biodiversiteit, flora en fauna. Bovendien combineren we natuurontwikkeling veelal met recreatieve mogelijkheden zoals struinpaden. Ook werken we samen met agrariërs aan nieuwe ideeën om een weiland of uiterwaard natuurinclusief te maken, met bijvoorbeeld ruimte voor weidevogels en watervogels.

Watermanagement voor hoogwaterveiligheid, riviernatuur en ruimte voor de natuur

Nederland is een waterland en we zijn gewend om samen met het water te leven. Door extreme neerslag voeren onze rivieren steeds meer water af. We werken daarom aan projecten voor rivierverruiming en dijkversterking om ook in de toekomst droge voeten te kunnen houden. Ook denken we na over mogelijkheden om water juist vast te houden voor droge periodes.

Placeholder image

Nieuwe energie in het landschap de ruimte te geven

Daarbij kijken we niet alleen naar duurzame energie op het land, maar zeker ook op het water. Ons werkgebied bestaat voor een belangrijk deel uit water. En dat biedt mogelijkheden. Want door met het water samen te werken, is ook de ruimte op het water te gebruiken. 

Recreatiegebieden, veelal in combinatie met natuurontwikkeling

Waar we zand, grind en klei afgraven, ontstaan waterplassen. Deze plassen én het gebied eromheen werken we op zo'n manier af dat de natuur er zich optimaal kan ontwikkelen. Zo ontstaan waterrijke gebieden waar flora en fauna een nieuwe kans krijgen en iedereen kan ontspannen en genieten.

Behoefte aan grondstoffen en ruimte voor wonen en werken

In ons dagelijks leven hebben we grondstoffen als zand, grind en klei hard nodig. Voor de bouw van woningen en de aanleg van wegen en dijken bijvoorbeeld. Of de aanleg van grondwallen als onderdeel van een landschappelijke inrichting. Ook zorgen we voor geluidsreductie door de aanleg van natuurlijke geluidswallen (grondwallen) en ontwikkelen we projecten voor wonen en werken.

Onze werkwijze

We zoeken elkaar op en steken de handen uit de mouwen waarbij we letterlijk met onze voeten in de klei staan. Met elkaar richten we de leefomgeving opnieuw in.

Mooie plannen en ideeën ontwikkelen met grondeigenaren en andere betrokkenen

In deze eerste fase zoeken we de samenwerking op. Met samenwerkingspartners komen we tot een eerste visie en ontwerp. En een projectbegroting. Met de eerste plannen treden we naar buiten en zoeken we de omgeving op. Omgevingscommunicatie en -participatie spelen hierbij een belangrijke rol. Ook starten we in deze fase veldwerk en onderzoek op.

Title
Omgevingscommunicatie en -participatie

Text

Lang voordat we met een project starten, gaan we in gesprek met de omgeving. Eerst met grondeigenaren en direct omwonenden. We zijn benieuwd wat er speelt in een omgeving en welke wensen er zijn. Op basis hiervan gaan we, veelal met één of meerdere samenwerkingspartners, aan de slag met de eerste schetsen en ideeën. Hier komen de eerste plannen uit voort. Deze plannen presenteren we aan de omgeving tijdens een inloopbijeenkomst. Tijdens zo’n bijeenkomst is ruimte om te reageren op de plannen en nemen wij de input mee voor het verder vormgeven van de plannen. Is een plan aangepast, dan nemen wij de omgeving daarin nogmaals mee. En dat blijven we doen door middel van onder andere nieuwsbrieven, rondleidingen en klankbordgroepen.

Title
Onderzoek, vergunningen en procedures

Text

Een zorgvuldig onderzoeks- en vergunningentraject maakt onderdeel uit van een gebiedsontwikkeling. Bij K3 Gebiedsontwikkeling besteden we hier veel tijd en aandacht aan. We weten de weg te vinden en gaan goed voorbereid en gedegen te werk. We hebben kennis van onder andere de volgende onderwerpen, of maken gebruik van de expertise in ons netwerk:

  • Ruimtelijke ordening
  • Archeologie
  • Bodem
  • Geohydrologie
  • Rivierkunde
  • Natuur
  • Milieueffectrapport

Samenwerken zit in onze natuur

Met onze 5 ondernemingen werken we aan gebieden waarin we ruimte creëren voor allerlei verschillende ontwikkelingen, maar altijd voorzien in wensen en behoeftes. Van uitdagingen maken we graag kansen. Onze dochterondernemingen zijn gespecialiseerd in het winnen, verwerken en leveren van (bouw)grondstoffen, logistiek en boortechniek. Jarenlange kennis en ervaring komen hier samen. Kennis en ervaring die we met elkaar combineren om te werken aan nieuwe landschappen.

Door zandwinning en kleiwinning kunnen we duurzame grondstoffen leveren aan de bouwsector. En maken we nieuwe natuur. Ook door hergebruik van grond kunnen we aan landschapsontwikkeling doen. Zo maken we de landkaart van Nederland steeds een beetje mooier. 

Foto: © Nadine Reef

Onze projecten

We werken op steeds meer plekken in Nederland aan de landschappen voor de toekomst. Ontdek waar en hoe we waarde toevoegen aan het Nederlandse landschap.

Meer weten?