Middle section

Op woensdagmiddag 8 mei was de gemeenteraad van Buren bij ons te gast. Op deze middag praatten we de raadsleden bij over alle ontwikkelingen op de Lingemeren, onze gebiedsontwikkelingslocatie die voor een deel in de gemeente Buren ligt. Vervolgens konden de raadsleden alle ontwikkelingen met eigen ogen gaan bekijken.

Gebiedsontwikkeling

De middag startte op ons kantoor in Andelst. Na een introductie over ons bedrijf zoomden we in op de ontwikkelingen op de Lingemeren; op dat wat er tot nu toe is gerealiseerd, de manier waarop wij bezig zijn met duurzame energie en hoe we dat in de toekomst op de Lingemeren willen gaan vormgeven door middel van de Lingepolder; drijvende eilanden midden op het Lingemeer met ruimte voor zonne-energie. Met de raad gingen we het gesprek aan over kansen en uitdagingen voor nu en voor de toekomst.

Lingemeren

Vervolgens stapten de raadsleden samen met medewerkers van K3 de bus in naar de Lingemeren. Daar aangekomen stapten we over in golfkarretjes, waarmee de raadsleden werden rondgeleid langs de verschillende ontwikkelingen op de Lingemeren: we startten op landgoed Lingedael, een gebied dat wordt getransformeerd van landbouwgrond tot landgoed, tot het zonnepanelenveld en de mogelijkheden voor recreatie op en langs het water.

Wij kijken terug op een geslaagde middag!