Middle section

Vrijdag 19 juli werd de laatste vracht aangevoerd naar de Hooge Kampse Plas in Groenekan, waar wij sinds 2010 bezig zijn met de verondieping en herinrichting van de plas. Het project is nu bijna klaar en wordt het komende half jaar afgewerkt en daarna opgeleverd aan Utrechts Landschap. Het gebied ontwikkelt zich al fraai en wordt nog mooier. Er zijn ondiepe zones gecreëerd, de oevers zijn verflauwd en eilanden zijn en worden aangelegd. Ook is vorige maand een oeverzwaluwwand gerealiseerd.

Vandaag werden de trouwe beheerders van de Hooge Kampse Plas alvast bedankt voor bewezen diensten. Jarenlang waren zij het gezicht van het project. Zij hebben in totaal rond de 48.000 vrachtwagens voorbij zien komen.

Over de Hooge Kampse Plas

In mei 2010 is K3 in samenwerking met Utrechts Landschap gestart met de verondieping en herinrichting van de plas. In en rond de plas worden ecologische en maatschappelijke doelen met elkaar verbonden. GrondbankGMG zorgt voor de gewenste herinrichting, maakt de plas ondieper en legt eilanden aan.

Images