Middle section

In de Millingerwaard wordt inmiddels ruim 25 jaar hard gewerkt aan verdere natuurontwikkeling. Samen met o.a. Staatsbosbeheer, ARK, het WNF hebben we ervoor gezorgd dat de Millingerwaard één van de meest gevarieerde en grootste wilde natuurgebieden in Nederland is geworden. En deze samenwerking werkt nog steeds. Het landschap is ingrijpend veranderd en omgevormd tot een gebied waar de natuur vrij spel heeft. Aanstaande zondag wordt deze 25 jaar Millingerwaard gevierd met een heuse landschapsparade, georganiseerd door de lokale organisaties voor landschap, natuur en cultuurhistorie.

Voor ieder wat wils

Op het centrale festivalterrein is een terras met eten en drinken uit de streek, een reuzenzandbak en een doorlopend aanbod van natuur-en knutselactiviteiten. Er is een podiumprogramma met muziekoptredens en interviews, gepresenteerd door de mannen van het radioprogramma ‘Kiekdor’. Er is een markt met streekproducten en natuurinformatie en een demonstratie van machines voor landbouw en natuurbeheer. Er worden talloze uitstapjes in de Millingerwaard georganiseerd en over de bloemrijke dijken. Zo kun je op excursie met natuurkenners of een belevenistocht te voet, per kano of al snorkelend maken. Je kunt mee met de schaapsherder of vlinders en insecten vangen en meer ontdekken over hun levenscyclus. En dit is slechts een greep uit het ruime aanbod. Het volledige programma is verkrijgbaar bij de informatietent op het festivalterrein.

Kom je ook?

Vanuit onze grote en jarenlange betrokkenheid bij dit project is de K3 organisatie natuurlijk ook vertegenwoordigd tijdens deze feestelijke dag. Wij zijn te vinden op het centrale festivalterrein en sluiten ons aan bij de rondleiding over de hoogwaterveiligheid in het gebied.

Nog geen plannen voor zondag? Kom gerust even langs! Meer informatie vind je op de website van de Landschapsparade.