Middle section

Op vrijdagavond 17 mei organiseren wij met medewerking van IVN Maas en Waal en Stichting Taurus een struinexcursie in 'De Waaier van Geulen' in de Leeuwense en Drutense Waard in Boven Leeuwen.

Onder begeleiding van gidsen trekken we het gebied in en kunt u genieten van wat de Waaier van Geulen al te bieden heeft. Bij terugkomst kunt u onder het genot van een drankje op een groot scherm genieten van prachtige beelden van het gebied, gemaakt door filmmaker en Leeuwenaar Edward Bokken. De avond start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. 

Natuurontwikkeling door specieberging

In de Leeuwense en Drutense Waard zijn wij sinds 2003 bezig met de realisatie van een herinrichtingsplan onder de naam de ‘Waaier van Geulen’. In een gebied met een oppervlakte van ruim 170 hectare ontstaat een uniek natuurgebied dat kenmerkend is voor het Nederlandse rivierengebied. Motor van het plan is de berging van overtollige waterbodem in de plas de Kaliwaal die in het gebied ligt. Graag laten wij u tijdens de excursie zien wat er tot nu toe is gerealiseerd en vertellen wij u wat er de komende jaren nog staat te gebeuren.

De ingang van het gebied bevindt zich aan de Tesstraat 48 in Boven-Leeuwen. Gezien de beperkte parkeerruimte willen wij u vragen zoveel als mogelijk te voet of met de fiets te komen. Aanmelden is niet nodig.