Middle section

Met het schroeven van het naambordje ‘Wandelpad rondom waterberging’ op een houten post en natuurlijk een ommetje met bedenker Arie van Ballegoijen voorop, is op woensdag 19 juni 2019 in Opheusden het nieuwe wandelpad in wijk Herenland Opheusden geopend. Hiermee is de winnende inzending 2018 van de prijsvraag ‘Landschapsfonds Neder-Betuwe’ uitgevoerd en voor iedereen toegankelijk.

Gezamenlijk project

Het naamplaatje is stevig bevestigd; door bedenker Arie van Ballegoijen, Hans Hooijer namens K3Delta,  Gerard Jonkers namens Geldersch Landschap & Kasteelen en Herma van Dijkhuizen, wethouder Neder-Betuwe. Wethouder Herma van Dijkhuizen toonde zich enthousiast over het Landschapsfonds en het aangelegde wandelpad: “K3Delta is in onze gemeente aan het werk en heeft daarbij, onder meer via het Landschapsfonds, ook oog voor de omgeving. Dit wandelpad is een aanwinst voor Opheusden en dat we onze inwoners kunnen betrekken bij initiatieven als deze vind ik geweldig.”

Het wandelpad

Het wandelpad is onder meer bereikbaar via de parkeerplaats bij het sportpark aan de Van Maanenstraat en ook via de Viergeverstraat. Het pad is 500 meter lang en loopt door het groen. Het is aangelegd door een lokaal bedrijf: Van De Bijl en Heierman. 

Over het Landschapsfonds

Wij zijn bezig met de realisatie van het plan Lingemeren tussen Neder-Betuwe en Buren. In 2014 spraken we met de gemeente Neder-Betuwe af om in de komende jaren verschillende zaken, genoemd in het gemeentelijke Landschapsontwikkelingsplan, tot stand te brengen. Dat doen wij onder andere via het Landschapsfonds, waarin we jaarlijks €10.000,- beschikbaar stellen voor ideeën van inwoners, verenigingen en stichtingen.

Mooie inzendingen gerealiseerd

Inmiddels zijn er via het Landschapsfonds al een aantal mooie initiatieven gerealiseerd. Eerdere jaren kwam er een wandelpad langs de Linge in Opheusden, een wandelpad in Dodewaard en een groen schoolplein in Ochten.

Images