Het is een gekke tijd. Iedereen merkt het effect van de torenhoge inflatie en de energieprijzen die door het dak gaan. Veel huishoudens hebben het hierdoor ook echt moeilijk. In 2022 hebben we er daarom net als voorgaande jaren voor gekozen om ons budget voor eindejaarsgeschenken in te zetten voor een goed doel. Dit keer was dit de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe.

Middle section

Collega Elisa Scholten reikte een cheque van € 2.500,- uit aan Marjan Hendriks van Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe. Marjan: "We zijn blij verrast! Dit komt goed van pas, we gaan dit bedrag nuttig besteden. Er zijn veel mensen die noodgedwongen een beroep moeten doen op voedselhulp. Geld en middelen zijn dus hartstikke hard nodig om iedereen te kunnen helpen."

Elisa: "Wij dragen hier graag een steentje aan bij. Naast het budget voor eindejaarsgeschenken voor relaties hebben meerdere collega's (een deel van) hun kerstpakket gedoneerd aan de voedselbank."

Voedselbank helaas niet meer weg te denken

Ondanks dat de Voedselbank pas in 2002 is opgericht, is het vandaag de dag niet meer weg te denken. Nederland telt inmiddels 172 vestigingen en dit aantal groeit nog steeds. Steeds meer Nederlanders doen een beroep op de voedselbanken. Voedselbank Nederland verwacht dat deze winter zo'n 130.000 mensen voedselhulp nodig hebben.