Middle section

Het was zonnig, warm en vooral lekker druk afgelopen zaterdag bij de open dag op de Lingemeren in Echteld. 280 omwonenden en andere geïnteresseerden kwamen naar de Lingemeren om zich te laten informeren over de voortgang van het werk, een kijkje te nemen op het installatieterrein en een boottochtje te maken.

Over de Lingemeren

Samen met de omgeving, (natuur)organisaties en betrokken overheden zijn we bezig met de aanleg van de Lingemeren; een aaneengesloten, waterrijk natuur-, recreatie- en woongebied. Een gebied met natuurgebieden, wandelpaden, een landgoed, wonen aan het water en duurzame energie-initiatieven. De zandwinning in het gebied is de drager van de ontwikkeling van de Lingemeren.

Voor ieder wat wils

Bij de centrale verzamelplek konden mensen zich bij verschillende tenten laten informeren. Over het huidige en toekomstige werk op de Lingemeren bijvoorbeeld. En over de duurzame energie initiatieven in het gebied. Ook werden er vanaf deze centrale plek verschillende excursies georganiseerd. Kinderen konden zich ondertussen vermaken met kleurplaten, het bouwen van zandkastelen en het schilderen van vogelhuisjes en bloempotjes.

Images

Genieten van het uitzicht, varen met een bootje en picknicken

Geïnteresseerden konden zich inschrijven voor drie verschillende excursies. Voor een rondleiding over het zandwinningsterrein (inclusief geweldig uitzicht op het gebied op twintig meter hoogte). Voor een boottochtje langs het vorige maand aangelegde drijvende zonnepark. Of voor een rondleiding met picknick op landgoed Lingedael.

Eenmaal terug op de verzamelplek kon er worden afgekoeld met een ijsje of een glaasje koude appel- of perensap. Uiteraard gemaakt van fruit uit de Betuwe!

We kijken terug op een erg geslaagde middag!

Meer weten?

Meer weten over de Lingemeren? Bekijk de projectpagina.