Middle section

Maandag 30 juli is een wisentkalf op de Veluwe ontdekt tijdens monitoring door vrijwilligers van Stichting Wisent op de Veluwe. Het jonge dier werd gezien aan de zijde van de zorgzame moeder. Het is het tweede kalfje dat in dit wisentproject geboren is. In 2016 werd al een stierkalf geboren. Er leven nu zes wisenten op de Veluwe. Als K3 ondersteunen wij dit wisentproject. 

Wisentproject

Het wisentengebied op de Veluwe is het grootste leefgebied voor wisenten in Nederland. Het project startte in april 2016 met de komst van drie wisenten, waaronder een drachtige koe. Al snel volgde de geboorte van een gezond kalf. Kort daarop ging helaas de volwassen stier dood door inwendige beschadigingen aan zijn magen. In juli 2017 werd daarom een stier, vergezeld door een jonge koe, aan de drie wisenten toegevoegd. Gezamenlijk maken ze nu gebruik van hun leefgebied van circa 400 hectare.

Excursies

De komende maanden zijn er nog verschillende excursies naar het wisentengebied. In het gebied leven niet alleen wisenten, maar ook ander wild zoals het edelhert en het wilde zwijn. Meer informatie over het project en de excursies is te vinden op de website Wisent op de Veluwe.