Middle section

Op woensdag 7 november organiseerden Staatsbosbeheer en K3 een inloopbijeenkomst over het herinrichtingsplan voor de Schalkwijker Buitenwaard. Ruim 60 omwonenden en andere geïnteresseerden kwamen naar de inloopbijeenkomst om zich te laten informeren over de plannen. Wij kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!

Initiatief

Het plan is om door middel van kleiwinning de uiterwaard in fases gevarieerder te maken. Door het winnen van klei wordt onder andere een nevengeul aangelegd die in verbinding staat met de Lek, zodat zich hier dynamische riviernatuur kan ontwikkelen. Uiteindelijk willen we iedereen laten genieten van een prachtige, gevarieerde riviernatuur in de Buitenwaard.

Planning

We bevinden ons nog helemaal in de beginfase van de planvorming. Wij nodigen u van harte uit om mee te denken over het voorgenomen plan. Waar mogelijk nemen wij uw ideeën mee in de verdere planvorming. U kunt daarvoor contact opnemen met Iwan Reerink via i.reerink@k3.nl of via 024 348 88 54.

Tweede inloopbijeenkomst
Het is de bedoeling om voor de zomervakantie van 2019 nogmaals naar Schalkwijk te komen voor een tweede bijeenkomst om te laten zien hoe de opmerkingen en suggesties van de inloopbijeenkomst van vorige week in het ontwerp zijn verwerkt. Het streven is om eind 2019 de benodigde vergunningen aan te vragen.

Brochure
Wij hebben ook een brochure uitgegeven over het voorgenomen plan. Deze brochure kunt u lezen en downloaden via de link hieronder.