Bemmelse Waard

Content Paragraphs

Samen werken in de polder

In opdracht van het Rijk is de Bemmelse Waard een aantal jaar geleden verruimd om de risico’s voor overstroming bij hoge waterstanden op de rivier voor omwonenden te verminderen. Nu werken K3Delta, Staatsbosbeheer, Lingewaard Natuurlijk, Doornik Natuurakkers en Stichting Natura Saned samen aan natuurontwikkeling in de Bemmelse Waard. De winning van de hoogwaardige grondstoffen zand, grind en klei is de drager van deze ontwikkeling. Eind 2018 zijn we gestart met de uitvoering van het nieuwe inrichtingsplan. In de nieuwsbrief hieronder vindt u de stand van zaken rondom alle ontwikkelingen in de Bemmelse Waard.

Inrichtingsplan

De natuurontwikkeling richt zich op weidevogels en grootschalige dynamische natuur. Waterplassen en ooibossen worden met elkaar verbonden, akkers worden
omgezet naar natuur en er komen nieuwe wandelpaden, een ruiterroute en diverse rust- en uitzichtpunten. Hieronder ziet u het inrichtingsplan voor de Bemmelse Waard. U kunt het inrichtingsplan ook downloaden.

Blog van de boswachter van de Bemmelse Waard

In maart 2020 heeft de Bemmelse Waard er een aantal bewoners bij gekregen: Er zijn namelijk 36 konikpaarden naar de Bemmelse Waard gekomen. De afgelopen tijd is het gebied klaargemaakt voor deze paarden, die zich vrij door de hele Bemmelse Waard kunnen bewegen. Boswachter Twan Teunissen schreef er een blog over. U kunt de blog lezen via de link hieronder.

Meer informatie

Meer informatie leest u in de nieuwsbrieven die u hieronder kunt downloaden:

Nieuwsbrieven
Nieuwsbrief Zomer 2020
Nieuwsbrief Winter 2019
Nieuwsbrief Najaar 2018
Nieuwsbrief Februari 2018  
Nieuwsbrief Zomer 2016
Nieuwsbrief Voorjaar 2015
Nieuwsbrief Zomer 2014
Nieuwsbrief Najaar 2013
Nieuwsbrief Voorjaar 2013

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Titus Haverkamp van K3Delta via 024 348 88 00 of t.haverkamp@k3.nl.

Images
Bemmelse Waard
Placeholder image