Het drijvende zonnepark op Lingemeren is al bijna 1 jaar in bedrijf. Onze samenwerkingspartner Sunrock maakte een filmpje over het project. Hierin vertellen we samen met Sunrock en IZEN over de ontwikkeling van het drijvende zonnepark en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

Headerfoto: © Nadine Reef

Middle section
Bob (Sunrock), Vivian (K3) en Gäel (IZEN) vertellen je over het project in de video.

Verduurzamen met eigen opgewekte energie op Lingemeren

De stroom die we opwekken met het drijvende zonnepark op Lingemeren gebruiken we om de zandklasseerinstallatie helemaal op groene stroom te laten draaien. Daarnaast voorziet de opgewekte stroom van de zonneweide de zandzuiger van groene stroom. Daarmee is de zandwinning in het gebied helemaal CO2-neutraal.

Zonnige cijfers

  • 14.000 panelen (drijvend zonnepark)
  • 4.800 panelen (zonneweide)
  • Opwek van totaal ca. 7,7 megawatt
  • Dat staat gelijk aan het energieverbruik van ruim 3.000 huishoudens

Het is geen keuze om te verduurzamen, het is onze verantwoordelijkheid

Bij K3 is een duidelijke stip aan de horizon gezet: vanaf 2030 willen we helemaal CO2-neutraal werken. Verduurzamen is geen keuze, vinden wij. Het nemen van je verantwoordelijkheid dat is wat we doen. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan onze verduurzaming, maar er zijn ook nog stappen te zetten. Ons veranderende klimaat blijft daarbij om innovatieve oplossingen vragen, die niet altijd optimaal ‘af’ zijn. Dat is een kwestie van durven én doen, want het blijft een continu proces dat gaandeweg om aanpassingen vraagt. Collega Vivian van de Kamp vertelde eerder over de uitdagingen waar we voor staan en welke stappen we al hebben genomen.